Første lyt: Rasmus Seebach – Lovesong

Det er blevet efterår, det er gråt vejr og der lyder et ”åh åh” i det fjerne. Det kan kun betyde én ting: ny musik fra Rasmus Seebach. Men er Seebach stadig relevant?

Rasmus Seebach der hvert andet år siden 2009 har været synonym med efteråret, har selvfølgelig en ny single klar til de kolde september morgener – nemlig singlen Lovesong.

Hvert andet år har Seebach flittigt spyttet albums ud, og i år er ingen undtagelse. Men holder Rasmus Seebach her 10 år efter sit kæmpe debutgennembrud med førstesinglen Engel?

Vi har taget et lyt til den nyeste single fra hitsmeden. Bid for bid.

Gammel vin på nye flasker

Der trykkes play. Et poppet synth-beat rammer, mens en ”åh åh”-hymne tager form. Den er god nok – det ér Rasmus Seebach! Det er forunderligt, hvor godt man genkender formen på en Seebach-sang. Og hvor stort savnet til ham har kunnet være. Ingen tvivl om, hvem der står bag.

Første vers lyder over højtaleren: Du’ den eneste i verden/ Så det burde ikk’ være svært men/ Det’ bare fordi/ Jeg’ brændt indeni/. Seebach er tilbage med sin banale hjerte/smerte-lyrik, som ikke er blevet mere opfindsom eller original gennem årene. Men det er sådan vi kender ham, så selvfølgelig bærer vi over med, at følelser pludseligt rimer på følt sådan.  Der lægges op til den klassisk, poppede bro inden omkvædet rammer.

Do you belive in a lovesong? Synger en spørgende Seebach på sit dansk-engelske i første strofe af omkvædet. Et omkvæd der er knapt så bombastisk, eller ultra poppet, som vi kender det fra foregående førstesingler som Olivia og Uanset. Beatet holder samme takt som i verset, hvorfor omkvædet er mere tilbagelænet. Det betyder dog ikke, at det er mindre syng-med-værdigt. Mon ikke vi alle har lært omkvædet før sangen er omme?

Andet vers kører på samme formel, præcis som den skal, og når omkvædet igen trænger sig på, synes det næsten umuligt ikke selv at nynne med på Do you believe in a lovesong? Meget kan man sige om manden, og man kan vælge at hade hans sukkersøde lyrik, men han formår at lave popsange, der sætter sig fast lige dér, hvor det gør mest ondt. Man får en naturlig lyst til at synge med, og så er det flødepop i bedste, danske stil.

”Åh åh”-hymnen sætter ind igen. Det er utroligt, hvor ofte Seebach har fået danskerne til at synge med på sine ”åh åh”-kor. Lige fra singlen 2017, og tilbage til ”sig uh uh uh” på Lidt i Fem har vi sunget i kor med hele Danmarks Rasmus. Mon han snart løber tør for nye måder at synge ”åh” og ”uh” på?

Hymnen fader ud. Seebach bryder klart igennem med strofen ”elske igen!” inden sangen slutter, og helhedsindtrykket kan tages ind.

Seebach er stadig intakt

Meget kan man sige, men Seebach-opskriften virker sørme endnu. Den går ind og sætter sig fast, om man vil det eller ej. Så mon ikke også Lovesong vil få lige så mange danskere til at elske og hade Seebach, når sangen bliver spillet for tusinde gang i radioen. Seebach lader i hvert fald til fortsat at holde formen her 10 år efter sin debut.

Lyt til Lovesong på Spotify: