Den Gale Pose – Vi hylder livet og døden på ”Indtil Vi Ses Igen”

Efter 8 års stilhed vender et af Danmarks største hiphop navne tilbage med ny musik.

Den Gale Pose (DGP) – Jesper ’Jokeren’ Dahl og Nick ’Coldhands’ Kvaran i selskab med Szhirley og DJ Static – er blevet genforenet i en hyldestsang til gruppemedlemmet Rasmus ’B’ Berg. Deres genforening og en planlagt
tour har været på tale over en længere periode – også inden Rasmus’ alt for tidlige og pludselige død sidste år.

Gruppen har haft mange overvejelser, om de skulle gennemføre tour’en, men har valgt at fortsætte den i Rasmus’ ånd og ære. De kickstartede genforeningen i Tivoli til et brag af en koncert under Fredags Rock i april og optrådte for første gang her med ”Indtil Vi Ses Igen (Rasmus B Tribute)”. Sidste stop på touren bliver Tinderbox d. 28/6 på Rasmus’ fødselsdag, hvor singlen også officielt udkommer.

– ”Indtil Vi Ses Igen (Rasmus B Tribute)” er en hyldest til de mennesker, som vi har mistet i musikbranchen de seneste år – heriblandt Jeppe ”Jay-B” Bisgaard og Master Fatman. Med tabet af Rasmus, vil DGP have os til at fokusere på livet frem for døden og sætte pris på hver dag – for vi ved ikke, hvor længe vi er her. Og så er
det vigtigt for dem at føre Rasmus’ sjæl videre gennem musikken”.

Som Jesper ”Jokeren” Dahl rapper:
– ”Mange af jer har besøgt mig i mine drømme, om det er savn eller sandt? Umuligt at bedømme, men det virker, som I lige ville sige, at I glade og lykkelige, fordi I endelig er frie ff dette, det kødelige, dødelige, let anstødelige det menneskeskabte. Forgabte i penge og ting med et forfængeligt sind, der lukker grådigheden ind”.

Den Gale Pose var banebrydende, da de i 1990’erne var med til at definere en ny lyd i dansk rap. De startede karrieren i slutningen af 1980’erne og gruppen bestod af Jesper Dahl (Jokeren), Rasmus Berg (B), Nicholas Kvaran (Coldhands) og Blæs Bukki, som senere forlod gruppen, og blev medlem af Malk de Koijn.
I start til midt 90’erne var gruppen i Los Angeles under navnet Madness 4 Real, hvor de bl.a. producerede for legender som Eazy-E og Ice Cube. Gruppen vendte hjem til Danmark igen i 1996, hvor de udgav deres første album ”Mod Rov”, der blandt andet bød på hittet “Flere Hos”. I 1998 kom albummet ”Sådan Er
Reglerne”, hvor hittet “Spændt Op Til Lir” fik hele Danmark til at synge med. Den Gale Pose udgav i 2001 deres tredje album ”Definitionen Af En Stodder” og året efter valgte gruppen at indstille arbejdet helt. Det førte til, at Jokeren gik solo året efter.
Den Gale Pose offentliggjorde d. 3. marts 2011 i Go’ Morgen Danmark, at de havde gendannet gruppen og gav senere koncert i K.B. Hallen. Siden da har der været stille omkring den legendariske danske rap-gruppe, som nu er klar til en tur i tidsmaskinen og atter spænde hele Danmark op til lir!

Lyt til ”Indtil Vi Ses Igen (Rasmus B Tribute)” på Drop Deads Spotify-liste!