Interview: Teske ude med ep’en “Køkkenet”

Lær ep-aktuelle Teske bedre at kende i bloggens interview.

Hvad er tanken bag navnet Teske?

– “Et spørgsmål jeg har fået mange gange haha. Det er nok ikke det mest normale navn til en rapper. Det kommer egentlig af, at mine initialer er T.S.K., som er forkortelsen på Teske. Min far kaldte mig det, da jeg var lille, og så har det ligesom bare hængt ved”.

Hvem er kunstneren Teske?

– “Teske er mig, og jeg er vel rapper/sanger, eller hvad det nu hedder i dagens Danmark. Men derudover producerer jeg også beats, laver selv mix/master osv. Jeg er 18 år gammel og kommer fra Rødovre. Jeg har før været en del af gruppen Ung Gang, men har på det seneste prøvet mig selv som soloartist, og det er ligesom også her, det nye mixtape kommer i spil.
Jeg vil nok beskrive min egen lyd som værende meget alsidig, jeg prøver ikke at sætte mig selv i en boks, du ved. Jeg kan lide stort set alt slags musik, så målet er også at lave så meget forskelligt som muligt. Drømmen er at kunne lyde godt på alle beats, ligesom Chief Keef haha”.

Fortæl os om din nye ep “Køkkenet”?

– “Køkkenet er den 2. version af den EP/Mixtape. Og selve sangen køkkenet på EP’en er den 3. version af den. Jeg hedder jo Teske, så det var ligesom oplagt at lave en sang, der hed Køkkenet, så det gjorde jeg med to af mine venner tilbage i 2016 eller lignende, men vi kunne ikke finde ud af noget der, så det blev ikke rigtig til noget. Men imens vi kørte hele det her Ung Gang show, begyndte min bror og jeg at lave et solomixtape til mig, der så skulle hedde Køkkenet.
Der var endnu en sang der hed Køkkenet (Den der kører i starten af musikvideoen til min sang Babyblå fra 2017). Det mixtape blev dog ikke til noget, da jeg ikke følte viben helt. Var også så småt begyndt at producere egne beats på det tidspunkt, og syntes egentlig det var federe at lægge på noget musik, jeg selv havde lavet, istedet for beats fra youtube. Siden jeg droppede det mixtape har jeg gået og pillet lidt ved nogle knapper osv, og det er “Køkkenet” så kommet ud af.
Jeg har selv produceret 3 af sangene, med hjælp fra 27hundrede på “altid”, og så har MuirBeats produceret “Køkkenet” og Eichen på “Rundt”.

På EP’en har jeg prøvet at ramme lidt forskellige vibes, men hovedsageligt er det bare, hvad der går og fylder mit hoved. Jeg sætter stor pris på mine drenge, så derfor handler både “Køkkenet” og “Altid” om lige præcis dette. “Weekend” gør vel også, for det er drengene, jeg altid ender med at bruge alle mine penge med haha. Men på en sang som “Rundt” kommer jeg ud med lidt mere følelse, samtidig med den stadig er banger ayy. “Bundter” som er sidste sang på EP’en er egentlig lidt et wildcard, hvis man kan kalde det det. Havde bare lavet et beat, og så prøvede jeg at sætte lidt anderledes trommer på, egentlig mest for sjovt, men drengene fuckede med det, så tænkte let’s go”.

Gør du dig nogen særlige tanker om dit visuelle udtryk?

– “Ja, det må man sige. Jeg kan selv utroligt godt lide at lege rundt med forskellige grafiske udtryk, og så har jeg min rigtig gode ven Valentin, som er et bæst med et kamera for at sige det mildt. Vi kommer altid med forskellige ideer og supplerer hinanden godt, når vi skal lave musikvideo osv.
I forhold til den lille promovideo vi har lavet til EP’en, så var det oplagt, at vi skulle filme i et køkken, og der er jeg så heldig at have en anden god ved, Carl Erik, hvis far har en række restauranter i København, hvor vi måtte låne køkkenet i en times tid – Skud ud Jakob Blom”.

Er du en del af et crew, og har du nogen spædende features på vej?

– “Køkkenet Ent. er egentlig også vores sådan crew navn, men det er ikke som sådan et rapcrew. Det er også lidt abstrakt, hvem der er med, det er bare drengene. Lige pt har jeg ikke nogen features i lommen, men jeg er altid åben for det. Som sagt vil jeg lave alt slags musik, så er også meget åben for samarbejdspartnere. Min drøm er nok, at Rasmus Nøhr ringer og spørger, om jeg ikke lige skal hoppe med på et sommer i europa remix”.

Hvad bringer fremtiden ellers?

– “En masse mere musik fra mig! Er allerede igang med en masse nye ting, især med 27hundrede, vi har en god vibe kørende. Forhåbentlig kommer jeg ud og spille lidt mere, det er det sygeste. Derudover håber jeg også at kunne få produceret mere for andre kunstnere! Hit me up!”.

Hør nummeret “Køkkenet” fra ep’en på Drop Deads spotify-liste.