Josephin Bovién tør både være sårbar og fuld af attitude på albummet “Caramel Babe”

Her på bloggen har vi været så heldige, at vi er de første til at få et interview med den helt nye og aktuelle artist, Josephin Bovién, der lige nu er relevant med hendes første album “Caramel Babe”.

Indtil nu har vi kunnet varme op med singlen “Fuel”, som med sin Solange-agtige feeling sender os ind i Josephin’s ærlige, personlige og sårbare univers, som hun tydeligvis er helt herre over!

Læs mere og kom Josephin lidt nærmere i interviewet nedenfor:

Vil du fortælle lidt om hvem du er, og hvad du står for ift. musikken?
Jeg er en 18-årig kvinde, der bor i Aarhus, og hovedsageligt tjener sine penge ved at arbejde på Café. Jeg kommer oprindeligt fra et førhen fyldt familiehus i Ans By med 4-5 børn og mine forældre. At vokse op med mange søskende har gjort mig til en meget selvbevidst og selvstændig person – hvilket nemt kan høres i mine tekster. Min musik fortæller, hvem jeg er, hvor jeg kommer fra, og momenter jeg befinder mig i. Fysisk og psykisk.

Hvordan vil du definere din lyd?
Jeg føler, at jeg bygger mere og mere på min lyd, for hver gang jeg skriver en ny tekst eller synger en ny melodi. Jeg tror, som kunstner, er man altid i udvikling, fordi ens værk afspejler ens persona. Men altså, folk siger tit min lyd er meget chill, haha. RnB/neo-soul swirl med lidt 00’er attitude måske. Jeg er ikke bange for at eksperimentere. Det er der originaliteten blomstrer.

Hvad er vigtigt for dig, når du laver musik, og hvor finder du inspiration?
Lige meget hvor lækkert et loop eller beat er, kan jeg ikke tvinge tekst frem, medmindre jeg får en følelse i kroppen. Jeg har brug for at gå ind i mig selv og lytte til hvad fuck jeg egentlig føler, når jeg hører et stykke musik. En anden tilgang, er at skrive tekst ud fra en tanke eller begivenhed, der har påvirket mig. Helt bart. For mig er oprigtighed vigtigt. Jeg lader mig ofte inspirere af mennesker. Hvordan folk begiver sig og tænker fascinerer mig en del. At reflektere over andre, giver mig tit svar om mig selv.

Hvordan kom du i gang med at lave musik?
Som lille gemte jeg mig i mine forældres have og optog melodier på en klap-op telefon. Dengang var det bare en ting for mig selv, som ingen rigtigt havde noget med at gøre, hvilket føltes utroligt rart. Da jeg så begav mig på Oure Efterskole, blev jeg introduceret for det at producere musik. Det fangede mig helt vildt, og jeg husker at klage over, at studiet ikke havde åbent flere aftener om ugen. Siden da har jeg ikke kunnet tænke i andet end spor, når jeg lytter til musik. Jeg husker også at åbne døren til hiphop ved at lytte til J.Cole “2014 Forest Hills Drive”. Jeg syntes det var såååå nice. Kæmpe øjenåbner for mig ifht. lyrik.

For dem der ikke har hørt den, hvad handler den nye single ’Fuel’ om, og hvad er budskabet i videoen?
“Fuel” er en præsentation af mig. Videoen viser de forskellige miljøer, jeg har i mit liv, og hvordan de danner mig. Familie, kærlighed, visdom gennem venskaber og det at være mixed race. Der er ikke et større budskab, end det at være ærlig og bruge sin fortid til fordel for ens fremtid.

Nu dropper du jo album i dag, hvordan føles det at kunne vise det her projekt til verden?
Det føles super lækkert. Nervøsiteten har kæmpet en del med spændingen. Især fordi det er min debut som artist. De her numre er lavet over det sidste år, så det også en lettelse endelig at vise det frem. Nu er det bare at håbe, at folk finder det groovy og ser noget potentiale i mig.

Hvad er fremtidsplanerne med musikken?
Jeg vil rigtigt gerne ud og spille min musik. Derudover har jeg også brug for at komme i studiet og lave en masse nyt.

Hør albummet på spotify: https://open.spotify.com/album/7rno3tkZpUjE0w7v44ylQQ?si=KUnpdzj6SzqT1lGoKqzxTg

Og se videoen til “Fuel” på youtube: