Pede B afrunder “Over askeskyen-triologi” med nyt album

Den danske hiphopscenes sværvægtsrapper, Pede B, udgiver albummet “Over Askeskyen 3”, hvor han viderefører lydbilledet fra de to forgængere Over Askeskyen 1 og 2 fra henholdsvis 2012 og 2013 – dermed binder ’Over Askeskyen 3’ en sløjfe på trilogien af askerskyer fra Pede B.

På ’Over Askeskyen 3’ går Pede B tilbage til rødderne, hvor han atter har slået pjalterne sammen med den pladevendende producermakker, DJ Noize. Albummet indeholder tunge, samplebaserede produktioner og et introspektivt story-telling univers:

– ”Jeg tror, den første ’Over Askeskyen’ løftede min musik ud af undergrunden. En stor del af det danske hiphoppublikum kendte mig primært fra MCs Fight Night, og det var først efter Noize og jeg lavede OA1, at de også kendte den skrevne musik, som jo egentlig er dét jeg hele tiden har gået mest op i. Efterfølgende har jeg lavet mange konceptudgivelser, men fanbasen har efterspurgt serien lige siden part 2 fra 2013.”

Pede B annoncerede allerede i det tidlige forår, at han var ved at lægge sidste hånd på sit kommende værk – samtidig annoncerede Pede B, at han i efteråret drager ud på en Danmarksturné, som tager ham rundt til 10 af landets byer. Som startskud på det kommende album udgav den rimspyttende rapper første single ’Gå’ med budskabet om, at den produktive rapper ikke har tænkt sig at gå nogen vegne lige foreløbig – udgivelsen af singlen kom dagen før, Pede B fyrede godt og grundigt op for et tætpakket Pumpehuset.

Med lyriske stikpiller og gennemarbejdede produktioner har Pede B med sine talrige udgivelser – og sine rowdy live-performances – høstet stor ros og anerkendelse fra både medier og fans. Senest med konceptalbums ’Gin & Cocio’ (2016) og ’Sparring’ (2017) har Pede B bevist, at ambitionsniveauet og kreativiteten stadig står i fuld flor. Året er nu 2018, og de sultne fans kan vente sig hiphop-mogulens 9. album – et solidt og ambitiøst hiphop-album, ’Over Askeskyen 3’, fra Pede B.

Hør nummeret “Kenmo” fra albummet på Drop Dead’s playliste!!