Ny single: Adnan savner et venskab, hvor hverken penge, guld eller status betyder noget

Det er begyndt at gå, ret godt for det århusianske musikkollektiv Vice Versa bestående af Adnan, Nordpaa, Vipe og Jeys, samt produceren R93se.

Med deres helt specielle måde, at skrive og producere tekster på, har gruppen gjort sig særligt bemærket i 2017-2018, i det danske hiphop landskab.

Gruppen arbejder ofte sammen på kryds og tværs, men nu er rapperen Adnan, aktuel med sin nye single “Noget for noget”.

Vi på bloggen er vilde med det nye nummer. Lyrikken er solid, med skarpe punch lines i ryggen.

Især omkvædet er ret catchy og ingen itvivl om, at han bringer noget særligt til den moderne, urbane hiphop, som lige nu dominerer den danske hip hop scene.

Du kan lytte til “Noget for noget” lige her på Drop Dead’s playliste:

Rundt omkring i landet er Adnan lige nu, på sommer tour, hvor han giver koncerter. Selvom han har travlt, nåede vi alligevel at få en snak med den århusianske rapper.

Vi var nysgerrige på, at vide mere om hans nye single og hvad han ellers går rundt og laver for tiden.

Tillykke med din nye single! Kan du fortælle lidt om, hvad nummeret handler om?

”Tusind tak! Selve historien kan deles op i tre dele:

Først kommer en beskrivelse af en ven, som er begyndt at leve et liv i overhalingsbanen.

Dernæst er der det her savn, som omkvædet beskriver meget godt med linjen ‘’Du har længe gået og lavet penge på den nemme måde – ærligt, håbede bare vi bare ku’ hænge’’.

Til sidst er der det, som gør venskabet ambivalent. Det at man selv er kunde i butikken hos sin ven. Du ønsker ikke at han lever det liv, men du er selv med til at holde det kørende.

Min mening med sangen er at det ikke skal være en storladen moralprædiken om hvad der er rigtigt eller forkert

”Du er min ven, min bror, uanset hvad du laver, det ændre dig ikke som person eller ved vores venskab – men jeg savner at hænge ud med dig, hvor vores venskab er i centrum og hverken penge, guld eller status betyder noget som helst”.

Dine numre handler om ofte om problematikker i et socialt belastet kvarter, psykiske sygdomme, stofmisbrug og ødelagte relationer. Det er nogle ret tunge emner, hvorfor lige disse?

“Først og fremmest har skyggesiderne altid været mest interessante for mig at beskrive.

De mørke ting jeg har oplevet, oplever og er vidne til, sætter altid et større aftryk i mig end de gode ting.

Jeg er bare generelt en meget eftertænksom og i bund og grund melankolsk person, så selvfølgelig er det også dominerende i min musik”.

Hvad går du rundt og laver for tiden?

”Lige nu er jeg på en lille sommer tour, hvor jeg spiller 7 koncerter og er halvvejs nu. Jeg har lige spillet koncert igår, som er min sidste i et par uger, hvor jeg rejser lidt.

Så kommer jeg tilbage til September og spiller blandt andet til Headroom Festival samt Kalas med blandt andet DON x LEE x BARBER .

I lørdags spillede jeg min første fuldlængde koncert i min hjemby i lang tid og det var sindssygt – en masse kærlighed til alle som var der!”.

Du samarbejder ofte med dit crew Vice Versa, og det virker til det går godt med musikken for jer alle også hver især, hvornår laver i noget sammen igen?

“Vi har alle gang i en masse ting og her i august og september kommer vi alle sammen til at droppe singler som solo artister.

Vores manager har lige fået kontor og går fuldtid på Vice Versa, så det bliver en spændende tid.

Collabs har jeg ikke nogen datoer på, men der bliver lavet musik hver dag, også på kryds og tværs, så det kommer!”.

Hvad kan vi forvente af Adnan i fremtiden?

“I kan forvente et par singler mere og så en fuld udgivelse inden for et år. Jeg har måske to albums liggende i demo format, så der er fuld aktivitet her.

Så håber jeg selvfølelig at komme til at spille en masse koncerter til efteråret og vinter. Det er på livescenen jeg virkelig høre hjemme og mange fanger først for alvor den røde tråd i min musik, når de oplever mig live”.

 

Adnan’s resultater:

  • Nomineret til ‘’Årets Sorte Får’’ i 2014 af Sorte Får (Wavey blog)
  • Nomineret til Spinnup legatet 2017
  • Support for Benal, KLAMFYR samt på Pede B’s ‘’Byggesten tour’’ i 4 danske byer
  • Månedens uhørt og 5 stjerne i GAFFA for single ‘’Heromkring Drømmer Man Ikke’