Interview m. Vincent Wood: Det nye navn på gaden.

“Energisk, personligt og ungdommeligt” – det er de tre første ord drengene fra Vincent Wood kommer i tanke om, når de skal beskrive deres lyd. De to drenge fra henholdsvis København og Århus eksperimenter med at blande det elektroniske lydbillede med fede hiphop beats, og resultatet er selvsikkert, relevant og spændende. Vi har været så heldige at få et interview med drengene:

Kan i fortælle lidt om hvem Vincent Wood er og hvad i står for?
Vincent Wood er en urban pop duo fra henholdsvis Aarhus og København, hvor vi med vores energiske produktion og spændende tekstunivers formår at skabe fængende hooks.

For dem der ikke har hørt den, hvad handler den nye EP ’Vincent Wood’ om? Den kredser om ungdommelige tematikker og følelserne man har som ung. Vi vil ikke sidde fast, vi vil være de bedste og leve drengedrømmen. Den omhandler også personlige oplevelser som bliver malet i referencer i lyrikken. Derudover er det en gennemgang af mange følelser som en rejse i gennem Niclas Preetams tanker, som afspejles på pladen.

Hvad er vigtigt for jer når i laver musik, og hvad inspirerer jer?
Det er vigtigt for os at have det sjovt sammen når vi laver musik. Hvis der ikke er god stemning i studiet kommer man også til at høre det på sangene. Så vi prøver altid at have det sjovt med det og hygge os når vi laver musik sammen. Nogle gange hygger vi os dog også lidt for meget og får ikke lavet det vi skulle nå, så det er en hårfin balance. Vores inspirationskilder er mest indenfor den danske urban scene som Ukendt Kunstner, Kesi og Lord Siva. Men for tiden lytter vi rigtig meget til hvad der sker i England og USA, og det næste I kommer til at høre fra os bliver mere i den boldgade.

Hvordan fandt i hinanden og jeres lyd?
Vi mødte hinanden i gymnasiet og snakkede egentligt ikke så meget sammen indtil vi fandt ud af vi havde en fælles interesse for musik, og især hip hop. Og så begyndte vi at hænge ud sammen og snakkede om at prøve at lave vores egen musik. Rasmus kom mest fra den elektroniske verden og Niclas fra hip hop’en og så mødtes vi lidt på midten og forsøgte at skabe den musik vi selv godt gad at lytte til.

Hvad bringer fremtiden?
Fremtiden bringer en masse koncerter henover sommeren først og fremmest. Vi har netop fået et liveband på når vi spiller som giver en helt anden lyd end den der er på pladen. Netop for at give noget mere når man kommer og ser os live. Og derefter arbejder vi på at smide nyt materiale ud, som vi også regner med rammer i løbet af sommeren. Så I kan forvente en lidt ny lyd fra os og en mere personlig lyd på vores kommende singler. Vi har høje ambitioner i Vincent Wood.

Drengene er at finde d. 26. maj på Stakladen i Århus og d. 2. juni på Rust i København i forbindelse med Distortion. I mellemtiden kan i tjekke deres EP ud: