“Copenhagen Kaiju” – Sicknature dropper EP

Sicknature er en rapper fra DK som i måske ikke har hørt så meget om. Ikke desto mindre har manden været igang i mange år, og færdes mest udenfor DK’s grænser, da musikken er på engelsk. Sicknature er nu aktuel med hans nye EP “Copenhagen Kaiju” og i denne anledning smed Drop Dead bloggen 5 hurtige efter ham, så vi kan lære rapperen bedre at kende!

Tjek op for interviewet lige her, og hør ep’en længere nede (der er også en video)!

For de der måske ikke kender dig så godt, kan du fortælle os lidt om din musikalske og lyriske stil? 

Jeg tror at hardcore boombap vil beskrive den musiske stil meget godt. Lyrikken er en blanding af punchlines, personlig historie og samfundskritik.

Hvad inspirerer dig til at skrive og producere din egen musik? 

Som musiker tournerer jeg meget rundt omkring i verden, hvilket bl.a. har inspireret mig til at skrive samfundskritiske sange, som mit forrige album (”Nature Of The Contaminated”) bestod meget af. Desuden er jeg stærkt inspireret af 90´er-lydende hip-hop, heavy metal og alternativ musik som f.eks. Björk.

Du har lavet musik i mange år, hvordan synes du at kulturen har udviklet sig i Danmark?

Da mit primære publikum befinder sig udenfor dk´s grænser, oplever jeg ikke den danske hip-hop kultur så meget. Sidste gang jeg optrådte i Danmark, var i Store Vega – og der virkede det som om at den danske hip-hop stemning stadig er i top.

Tillykke med din nye EP “Copenhagen Kaiju” – Hvad betyder titlen for dig? 

Mange tak! ”Copenhagen Kaiju” var en idé jeg fik fordi jeg trængte til at træde lidt væk fra de hårde samfundskritiske temaer. Jeg ønskede at lave en EP, som ikke indeholdt den dybe tunge substans, men som var lettere at fordøje. Samtidigt har jeg altid været glad for at lave hardcore bombastisk hip-hop.

Kaiju betyder ”strange creature”. Efter Hiroshima og Nagasaki, frygtede Japan endnu en atombombe. Det menes at en Kaiju er metafor for atombombe (de ødelægger byer osv.). Når noget er ”the bomb” på hip-hop sprog, betyder det at det er noget fedt. Deraf ideen. Samtidigt med dette, er lyden voldsom og smadrer derudaf – og er fra København. Så jeg synes det passede godt sammen.

Nu hvor du har udgivet din EP, kommer der en tour eller nogle koncerter vi kan se frem til?  

Jeg tournerer generelt meget, så der kommer selvfølgelig nogle shows i forb. med denne udgivelse. Hvor meget jeg kommer til at spille i Danmark er endnu uvist.