Grandmaster Dee Pee inviterer til 35 års Hip Hop Jubilæum

Grandmaster Dee Pee inviterer til vaske-ægte Hip Hop fest i Amager Bio lørdag d.18 November.

Med sig hiver han 80‘erne og 90‘erne med på scenen, i form af MC Einar, Humleridderne, Rockers by Choice og mange flere.

– Tillykke med de 35! Hvor er det fedt at du arrangerer en jubilæums koncert, hvad kan vi forvente?

Tak for det! Jamen publikum får en overlegen oplevelse! Alle numre til koncerten bliver spillet med et stort live band på otte musikere, og med tre fantastiske korsangere. Der er nok mange der har set kunstnere som Pede B, Mund De Carlo, Manus Bell eller Annelise, men de har måske ikke oplevet dem med et live band.

Med det, får man mulighed for at opleve de forskellige numre i en lidt anden udgave, end det vi er vant til. Det bliver bl.a. en mere groovy, langt mere organisk og levende koncert.

Det bliver en tidsrejse fra dansk raps begyndelse, frem til i dag. Man kan rolig sige, at det ikke bare bliver en fantastisk fed koncert, men også en anderledes og sjælden én af slagsen, med nogle af de dygtigste kunstnere vi har i branchen.
Und Jer selv denne oplevelse!

Artisterne spiller ca. tre numre hver, så det bliver en koncert hvor der sker noget fra start til slut – man skal komme senest kl. 21:00 for at få helheden med sig. Live band giver bare noget helt exceptionelt. Alle er mere PÅ, fordi stemningen rækker sig langt udover scenen. Det bliver off the hook!

– Du er en erfaren herre på Hip Hop scenen, kan du fortælle lidt om den udvikling kulturen er gået igennem? Og hvad er der sket med lyden?

Ja jeg har jo været med helt fra starten til at lægge grundstenen for dansk Hip Hop. Tilbage dengang da jeg startede, havde jeg ikke råd til nogen mixer. Så vi stod og skruede op og ned for forstærkeren for at ‘‘skratche’’, vi måtte gå ud og låne en firespors båndoptager. Man skulle være helt utroligt kreativ for at få det til at lyde godt dengang. Vi havde ikke særligt meget, men det udstyr vi havde blev vi så rigtig gode til at bruge. Det blev minimalisktisk mht. samples, snare, stor tromme og high hat. Den sampler-pedal vi havde, kunne kun sample i tre sekunder, så det var ret begrænset hvor meget man kunne lave.

Dengang havde vi heller ikke Google til frit at søge rundt på, så vi måtte selv finde ud hvordan man skulle gøre det. Det blev på den hårde måde.

Man kunne heller ikke søge på andre kunstnere og få inspiration, som man kan i dag. Vi havde bare vores Amerikanske idoler vi sammenlignede os med, der var jo bare ikke nogen der lavede Hip Hop i Danmark den gang. Hvis man lytter til ‘‘Opråb’’ pladen fra ’89, var der alt for meget top på, bunden var ikke eksisterende og sådan var det bare i starten.

Det rykkede mere i det i 90‘erne, hvor dansk rap fik sin renæssance i kraft af Humleridderne, Hvid Chokolade, Den Gale Pose og Østkyst Hustlers. Det var en sjov oplevelse. Det er en musikkultur hvor man tænker: ‘’ okay nu kan der ikke ske mere!’’ Og så alligevel udvikler sig på en eller anden mærkelig måde til noget mere.

Det der bliver set som Hip Hop i dag, hælder i min optik, nok mere til det vi kalder Club/Urban Dance musik. Der er selvfølgelig Hip Hop elementer i, men jeg syntes ikke det falder ind under helt samme kategori. Desværre har den gamle Hip Hop lyd ikke den samme mass-appeal som Club/Urban Dance musik har.  Det er lidt synd, at den rigtig, gode, gamle Hip Hop musik lidt er glemt og i dag, står lidt i skyggen for den nyere stil. Den er ikke ligeså rig hverken, lyrisk eller musikalsk som det gamle. Men det er vel pladeselskaberne, der sætter dagsordenen til hvad de mener der skal lyttes til. Der findes nogle nye kunstnere som faktisk bevidst genfinder den gamle Hip Hop lyd. Der er vil altid være dem der går med strømmen, og dem der går imod. Og dem der går imod, kommer der heldigvis flere af. Jeg bliver bare ved med at lave god musik, så kan man bare håbe på, at der er nogen der syntes det lyder fedt. Man skal bare følge sit hjerte og i bund og grund tro på det man laver. Og så huske at nyde livet!

– Jeg har hør en lille fugl synge, at der er en plade på vej, har du lyst til at fortælle lidt om det?

Ja, der kommer en udgivelse på vinyl i anledning af jubilæumet. Der er flere forskellige medvirkende bl.a. min søn, Alexander Engel (Silhouette, fra Idyllic Ent.) Det er meget sjovt, sidst jeg udgav en vinylplade var for 25 år siden med Rockers by Choice i ’92. ‘‘Klar Til Kamp’’. Det skyldes lidt kulturen at jeg udgiver den vinylt. Jeg er jo selv fra en tid med grammofonplader og kassettebånd. Det hele går lidt i ring og nu er det blevet ‘’in’’ at udgive sine musik på vinylplader igen. Man kan bestille pladen på Run For Cover’s hjemmeside.

Sådan lyder det fra Grandmaster Dee Pee. Tag dine venner i hånden og kom i Amager Bio på lørdag d.18 November – til et af årets største Hip Hop events!

Du kan også se ham i Go’ Aften Danmark fredag d.17. November kl.17:30, og få et dybere indblik i hvem Hip Hop legenden Grandmaster Dee Pee er.

Hvis du har boet under en sten det sidste lange stykke tid, og derfor ulyksaligt er gået glip af Grandmaster Dee Pee’s musik, så tjek op for den her

Køb LP’en HER og billetter til koncerten på lørdag HER

Køb hans LP HER

Køb Billetter til koncerten på lørdag HER