Happy B-Day Tupac!

Tupac Amaru Shakur, 2pac eller Makavelli. Ja kært barn har mange navne.  En af verden mest enerkendte og hidtil bedst sælgene HipHop kunstere med over 70 millioner albums solgt på verdensplan. Fra 1991 hvor Pac havde sit debut album 2Pacalypse now, efterfulgt af Strictly 4 my N.i.G.G.A.Z i 1993. Senere dannede han gruppen Thug Life, som debuterede med deres første album i 1994. Tupac appellerede til er bredt publikum, med hans flow og tekster. og overtog hiphop scenen med storm.

Det så lovende ud for det unge talent, til han samme år bliver skudt på Manhatten , og mente det var et bagholds angreb.

Året efter Blev rapper Tupac idømt fængselstraf for seksuelt overgreb, og det var i den tid han skrev det anmelderroste album “Me against the World” hvor Drop Dead chefen Ezi Cut som bekendt var med inde over produktionen. Albummet bragede gennem hitlisterne, men det var en svær tid for den nye rapstjerne.

Efter at gentage sin succes med det nye album, blev Tupac efterfølgende løsladt fra fængslet og dannede gruppen Outlaws sammen med Yaki Kadafi. De skrev kontrakt med Deathrow Records og i 1996 udgav de det anmelderroste dobbelt album All Eyez On Me. som tordnede gennem hele industrien. Det var et sjældent syn at man gik ud og solgte 5.8 millioner albums!. Samme år, udgav han det mere mørke og dystre album The Don Killuminati : 7 Day Theory under hans nye alias Makavelli.

Mange op og nedture prægede den unge mands liv og karriere. Lykkeligt skulle det i hvert fald ikke ende for Tupac, da han i Septemper 1996, bliver dræbt i et drive-by skyderi i Las Vegas. Tupac dør 6 dage efter sine kvæstelser. Tupac Blev 25 år (16. juni 1971- 13. september 1996) og ville idag have fyldt 46.

Mange mener hans popularitet er steget efter hans død, og har senere haft indflydelse på flere udgivelser han ikke nåede at udgive. seneste nummer kender du helt sikkert Pac’s life -2006.

Tror vi er mange der kan blive enige om, at Tupac er og vil altid være en sand legende, der har bevæget og rørt mange mennesker verden over med hans musik, film og liv.

Igår 15. juni 2017 udgav de filmatiseringen “All Eyez On Me” og du kan se link til traileren her:

Til sidst vil jeg gerne slutte af med at sige tak!

Jeg er sikker på mange kan relatere til Tupac’s musik og syn på verdenen. han har i sandheden været grobund for mange hiphop hoveder gennem tiderne til dags dato. Det kan ikke beskrives nok, hvor stærk en karisma Tupac havde og mange vil mene han stadig taler til os gennem hans tekster.

Det her nummer er nok min personlige nummer 1. “Life goes on”

Legends NEVER die Happy B-Day!