Kendrick Lamar- DAMN

Måske tilhører du kategorien, der allerede nu har lyttet DAMN igennem 100 gange. Eller også er du en af de få der stadig ikke har hørt det nyeste udspil fra Kendrick Lamar. Jeg sidder i skrivende stund og lytter den sidste del af pladen. Som aftenen skrider frem, må jeg indrømme at jeg sidder tilbage med blandede følelser.

Jeg har altid anset Kendrick Lamar for at være en af de største indenfor hiphop verdenen, og med alt den hype kan der næppe være nogen tvivl. Men med alt den hype forventer man også en vis kvalitet, og der balancerer pladen mellem stærke numre og den slags du finder på et teenage værelse.

Det er selvfølgelig også svært når barren er sat så højt. To pimp a butterfly var en kæmpe succes og at komme med en efterfølger der er ligeså god er svært, og tæt på umuligt

To pimp a butterfly
To pimp a butterfly udkom den 15. marts 2015

Mit indtryk er at Kendrick Lamar har valgt at følge bølgen, og prøve at ramme den lyd der er aktuel for de unge idag. Derfor finder du ham druknende i effekter, så det halve kunne være nok. Mens hans mere laid back numre har en federe vibe og når bredere ud.

LOYALTY er et godt eksempel, her har Kendrick Lamar været så priviligeret at have en af jordens bedste sangerinder (og smukkeste) med på tracket. Det kunne sikkert have været et fint og catchy track, men i stedet for at beholde den originale lyd har de valgt at klippe og klistre så meget at det bliver alt for rodet.

Hvis der har været et budskab er det gået tabt

DAMN er dog ikke kun endt op i lut og lagkage, fordi på pladen findes også nogle rigtig fede sange. Beatsene er lækre og lyrikken er som man kender den, lige i øjet. Pladen er alt i alt en rigtig positiv ting for den internationale hiphop scene, og jeg glæder mig til at se hvordan folk tager imod den.

Du kan lytte til pladen lige her