Binær – Umage (Album)

To af landets teknisk bedste og mest kreative rappere udgiver fælles album.

De to københavnske rappere Mund de Carlo og Trepac, som hver især har en stribe anmelderroste soloudgivelser bag sig, har nu valgt at gå sammen som duo under navnet ’Binær’.

Efter at have gæstet hinandens udgivelser og turneret sammen i flere omgange, besluttede de to venner at tage samarbejdet til næste niveau og lave et fælles album. Et album der udgives den 7. november, og som har fået titlen ’Umage’.

”Igennem en længere årrække har vi arbejdet sammen i forbindelse med vores soloplader og koncertopsætninger, og det har fungeret så godt, at vi i foråret 2015 begyndte at snakke om at lave en plade sammen. Det er et projekt, der først og fremmest er drevet af lyst og gensidig respekt, og selvom vi er meget forskellige som rappere, har vi det samme klare fokus på det tekniske og sproglige indhold. Når man laver et projekt med én, man er stor fan af, presser man sig selv til det absolut maksimale, og det føler vi, er kommet til udtryk på ’Umage’”.

Sådan fortæller de to rappere om den nye konstellation, der samtidig bygger bro mellem to af hovedstadens mest aktive hiphop-crews. Mund de Carlo repræsenterer Struglaz, og Trepac er en del af Echo Out Records, som også udgiver Binærs første album på vinyl.

De to rappere uddyber:
”Binær er støvet groovy boombap, der blander reflekterede tanker om tilværelsen med battlerappens tekniske finesse. Vi har hver især et hold af dygtige og dedikerede venner omkring os, som fra begyndelsen har bakket op om tilblivelsen af en fælles udgivelse. Xeren har været musikalsk tovholder på projektet, en håndfuld af vores yndlingsproducere har lavet lyd til os, mens Def Star Audio Emperor har scratchet numrene i mål. Vores ambition har først og fremmest været at lave en fed skive, som både fungerer på pladespilleren og på scenen. Sidst vi var på tour sammen, endte aftenerne altid med en kæmpe cypher foran spillestedet med fede folk og unge rappere, der spyttede rim. Det er den stemning, vi har haft i baghovedet, mens vi lavede albummet, og det er den stemning, vi håber at kunne ramme igen, når vi skal ud og spille live som Binær fra december til marts”. 

Du kan finde mere om steder og datoer for koncerter på Binærs FB-side

De her to champs er klart nogle af de bedste indenfor deres fag, hvilket virkelig er kommet til udtryk gennem hele pladen på Umage. Man har længe ventet på en udgivelse i så høj kvalitet som denne, hvor to af de bedste ordspillere i landet går sammen, inspirere hinanden og arbejder sig frem til et så lækkert resultat. Når det er sagt, kan det ikke lade sig gøre uden et fabelagtigt hold af dygtige mennesker omkring sig. Skud ud til alle bag Binær-projektet, det her er noget ingen må gå glip af! Vi er vilde med det 😉

Produktioner fra: Swab, Xeren, Architech, LarsEfx, Genius, Fabelyd og J.KO.C.

Den 12. November udkommer Binær – Umage på vinyl i kun 300 nummererede eksemplarer.

Desuden holder drengene en gratis in-store koncert, hvor der er mulighed for at få lidt koldt til ganen og signeret sit eksemplar. Det foregår Lørdag d. 12 November som optakt til deres release på Stengade om aftenen. Du kan se meget mere om det her!

Du kan se seneste musikvideo til nummeret ‘Totaler‘ her

Du kan lytte til hele albummet lige her!

Tjek også op for sidste års crew cyhper hvor Mund De Carlo lagde et dope vers!